DGNEWS.EU

Двоен ръст на плащанията чрез ПОС терминал, отчете НАП Хасково

Двоен ръст на плащанията чрез ПОС терминал, отчете НАП Хасково
Sep 29
12:21 2020

4,7 млн. лв. са внесените до днес в хасковския офис на НАП чрез ПОС терминал данъци, осигуровки и други публични задължения. Увеличението е двойно чрез такива устройства спрямо миналата година, отчитат от офиса на НАП в Хасково. Устройствата бяха въведени в приходната администрация в началото на 2018 г. и най-често се ползват от гражданите за плащане на данък върху доходите и здравни осигуровки.

От НАП напомнят, че всеки, който притежава банкова карта може да превежда без такса както дължими данъци и осигуровки, така и задължения към други институции, събирани от НАП, като глоби от КАТ, Съд, Община и др.

Картовите плащания чрез ПОС дават възможност на клиентите да „заредят“ личната си данъчно-осигурителна сметка на момента. Така, ако едно лице плати данъци или осигуровки чрез терминално устройство, средствата постъпват по сметката му веднага и задълженията биват погасени автоматично, а не за 24 или дори повече часа, както е при традиционните банкови преводи.

Клиентът може дори да получи при необходимост удостоверение от НАП за липса на задължения. Единствено задължения към други институции като например фиш от КАТ или такива, които са в процес на принудително изпълнение, изискват допълнителна обработка и разпределение, поради което погасяването им отнема повече време, обръщат внимание от НАП.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?