DGNEWS.EU

Изложба „Има надежда” откриха в галерия „Петко Чурчулиев”

Изложба „Има надежда” откриха в галерия „Петко Чурчулиев”
Oct 23
08:31 2020

Изложба-концерт „Има надежда” бе открита в димитровградската Художествена галерия „Петко Чурчулиев” снощи. В Зала №1 роденият в Димитровград художник Благой Господинов представи свои картини акварел в съзвучие с изпълнения на електрическа китара от Ирина Сивинова. Третият им съвместен проект е вдъхновен от „надеждата“ като обединяваща концепция не само в творчеството на двамата, но и в живота.

В експозицията акварели художникът представя своята представа за божественото докосване на творението в битието ни и заобикалящия ни свят. Благой Господинов сподели, че творбите му са вдъхновени от негови посещения в различни краища из страната и чужбина – родния край, Балкана, манастира „Св. Зограф“ в Атон и Йерусалим. Картините излъчват светлината, спокойствието и синхрона на автора с Бога, който е отдавна е намерил своя път в живота и творчеството си, сподели на откриването Антоанета Станчева.

„Божието всемогъщество винаги е владеело своето творение и то не може да бъде осквернено.Трябва да имаме надежда - не само за настоящето, а най-вече надеждата на нашето спасение което Твореца желае с цялото си сърце, с цялата си душа.”, заяви на откриването Благой Господинов.

В камерното пространство прозвучаха 6 музикални композиции, специално написани за събитието от Ирина Сивинова, която е изпълнител и педагог с многобройни участия и награди. В две от тях с втора китара и партнира нейния син Даниел.

Изложбата ще отворена за посетители до края на месец февруари 2021 г.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?