DGNEWS.EU

Маските и дистанцията задължителни на пазарите в Димитровград

Маските и дистанцията задължителни на пазарите в Димитровград
Oct 23
18:34 2020

Носенето на предпазни маски става задължително на пазарите и местата със струпване на много хора в Димитровград и Хасково, реши на днешното си заседание Областният оперативен щаб. На тържищата трябва да се спазва дистанция метър и половина вкл. и за сергии, маси, подвижни павилиони, щандове и др., а движението на хора да е еднопосочно. Пътниците в обществения транспорт трябва да са по-малко.

Активно болните в областта са 145, от които 38 са хоспитализирани. В  МБАЛ- Хасково са настанени 33, в МБАЛ-  Свиленград са настанени 3-ма , а в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания -2-ма.

Най-много са заразените лица от община Хасково, където 74 са на домашно лечение, а 24  са хоспитализирани. Излекуваните са 117, а починалите 17 починали. В община Димитровград – 37 се лекуват у дома, 8 са хоспитализирани, 58 са излекувани, а 8 починали.

За 5 дни РЗИ е извършила 63 проверки , съвместно с полицията. Издадени са 4 за неносене на маска и за липса на дезинфектанти. Зам. - директорът на ОДМВР – комисар Георги  Бехов докладва, че проверените лица под карантина за тази седмица са 217. Издадени са 15 акта за неспазване на карантината, образувани са  две досъдебни производства.

По предложение на областния управител на област Хасково всяка болница ще открие 24-часов телефон за връзка, от който ЦСМП ще получава информация за свободните легла в болничното заведение.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?