DGNEWS.EU

Затварят мост към 3 квартала на Димитровград от четвъртък

Затварят мост към 3 квартала на Димитровград от четвъртък
Oct 27
12:52 2020

Мостът над река Марица към димитровградските квартали „Мариино”, „Вулкан” и „Черноконево” ще бъде затворен за движение на автомобили от четвъртък, 29 октомври. Тогава ще стартира основния ремонт на съоръжението, който ще продължи  следващите 4 месеца. Това съобщиха на пресконференция днес кметът на община Димитровград Иво Димов и заместниците муЯшо Минков и Светослав Стойков.

Градоначалникът припомни, че за дълго отлагания ремонт още от 90-те години, това лято междуведомствената комисия по възстановяване и развитие към Министерски съвет отпусна над 1,8 млн. лв.

Затварянето на моста с дължина 236 метра налага временна организация на движение на автомобили, която ще се осъществява от кварталите по третокласния път за Симеоновград и т.нар. околовръстната северна дъга на града към кв. „Изток”. Промяна ще има в движението и разписанието на обществения транспорт по линия №2. Крайната спирка на автобуса вече ще бъде до ВиК-Димитровград, а не ТЕЦ „Марица 3”, както досега.

Очаква се временната организация на движение и обходния маршрут да бъде определен с нарочна заповед. Тоя ще засегне и идващите към Димитровград автомобили от Чирпан, които съща ще трябва да ползват обходния маршрут.

Кметът сподели, че моментът трябва да започне сега тъй като нивото на река Марица в този сезон е най-ниско. Това ще позволи подмяната на деветте носещи колони на моста да бъдат подменени с нови стоманобетонови. Само едната от тях тежи 50 тона, което означава разполагане на тежка техника и 400-тонен кран. Ремонтът на практика ще спаси моста, чието състояние е критично от дълго време. Сред дейностите са усилване на основата на моста, подменят на плочи, постаменти и др.  

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?