DGNEWS.EU

Две години отсрочка за регистрация на кладенците, предлагат депутати

Две години отсрочка за регистрация на кладенците, предлагат депутати
Nov 10
14:55 2020

Две години отсрочка за регистрация на кладенци и на водовземни съоръжения предлагат на Народното събрание от група депутати от ГЕРБ. Те са внесли предложение за изменение на Закона за опазване на околната среда, а положително становище вече е изразила и парламентарната комисията по околна среда и води. Мотив за предлаганата отсрочка са епидемиологичната обстановка в страната и предотвратяване струпването на много хора при подаване на документите.

Ако парламентът одобри поправките, срокът за регистриране на съоръженията в басейновите дирекции за управление на водите, ще бъде 28 ноември 2022 г. В момента той е до 27 ноември 2020 година.

Отсрочката с две години да важи както за собствениците на кладенци за задоволяване на собствени потребности, разположени в границите на населените места и селищните образувания, така и за собствениците на водовземни съоръжения за подземни води, изградени до 28 януари 2000 г., и на водовземни съоръжения, изградени до 23 декември 2016 г., за които не са издадени разрешения за строеж и които не са вписани в регистъра по чл. 118г, ал. 3 от Закона за водите, предлагат вносителите.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?