DGNEWS.EU

2700 фирми са поискали подкрепа с оборотен капитал

2700 фирми са поискали подкрепа с оборотен капитал
Jan 05
11:35 2021

Близо 2700 търговци от страната са поискали подкрепа чрез оборотен капитал до момента чрез Националната агенция за приходите. Хасковски фирми също вече се възползват от мярката и подават документи, уточняват от офиса на НАП в града.

По тази схема търговците, засегнати от противоепидемичните мерки, предизвикани от COVID-19 и наложени с 4 заповеди на министъра на здравеопазването, могат да получат 20%, респективно 10% от оборота си за съответните периоди на 2019 г. или 2020 г.

Кандидатстването става само по електронен път чрез портала за е-услуги на НАП и чрез системата ИСУН (Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България), припомнят от приходната агенция.

Отпускането на безвъзмездната финансова помощ става в срок от 7 дни след одобрението на проектното предложение. Изплащането на сумите може да започне след получаване на одобрение от Европейската комисия, което се очаква в близките седмици.

Допълнителна информация за условията за кандидатстване и механизмите за отпускане на помощта може да се получи в специалната рубрика „Подкрепа чрез оборотен капитал“ в сайта на НАП на електронен адрес https://nap.bg/page?id=799  или на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?