DGNEWS.EU

Ваксинирането в Хасковско продължава, завърши реимунизацията на първите

Ваксинирането в Хасковско продължава, завърши реимунизацията на първите
Jan 20
08:26 2021

Днес екип на РЗИ-Хасково ще достави нова партида от 108 ваксини срещу Covid 19, предназначена за медици и стоматолози от Хасковска област. Ваксините са заявка от болничните заведения и са разпределени между многопрофилните болници в областния град, Димитровград, „Хигия” и Специализираната болница за долекуване и рехабилитация в Любимец.

Имунизациите ще се извършат до края на седмицата. От Регионалната здравната инспекция – Хасково съобщиха още, че вчера е завършила реимунизацията на първите ваксинирани от областта. Следващата седмица ще се осъществи и реимунизацията на втората група ваксинирани в областта.

От областния оперативен щаб пък информират, че за последното денонощие в областта са регистрирани 20 нови положителни случаи на коронавирусна инфекция и 7 излекувани.

Разпределението по общини на лицата е: Хасково – 5; Димитровград – 4; Харманли – 1; Свиленград – 3; Тополовград – 1; Любимец – 3; Симеоновград – 1; Минерални бани – 1; Маджарово – 1.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково от началото на пандемията са общо 4357. 115 се лекуват в болници, на домашно лечение са 930 души, починали са 271, а напълно излекувани - 3041 души.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?