DGNEWS.EU

Съдът в Димитровград отличава ученици, преминали образователна програма

Съдът в Димитровград отличава ученици, преминали образователна програма
Jun 08
12:08 2021

Учениците от ХІ „г“ клас от ПМГ „Иван Вазов“ ще получат поименни удостоверения от Районен съд – Димитровград във връзка с участието им в образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, която се реализира съвместно от Висш съдебен съвет (ВСС) и Министерство на образованието и науката (МОН).

Събитието ще със стои утре, 9 юни, от 8,00 часа, в сградата на Съдебната палата в града. Предвидено е провеждане на викторина с учениците по теми обсъждани по време на програмата. Връчени ще бъдат и награди за показалите най-добри резултати, съобщават от съда.

За учебната 2020/2021 година, партньор по програмата бе ПМГ “Иван Вазов“-Димитровград. За лектор на учениците беше определен съдия Огнян Гълъбов, който запозна учениците с техните основни права и задължения, разделението на властите и мястото на съдебната власт, съгласно Конституцията на България, принципите на функциониране на съдебната система в страната, и в частност с работата на съдиите, техните правомощия и отговорности, наказателната отговорност, която могат да носят непълнолетните и пълнолетните лица, предвидените в НК видове наказания за различните престъпления.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?