DGNEWS.EU

Нови 55 млн. лева за фирмите, засегнати от пандемията

Нови 55 млн. лева за фирмите, засегнати от пандемията
Jun 17
13:00 2021

През тази седмица ще стартира трета фаза на програмата за подкрепа с оборотен капитал на засегнатите от противоепидемичните мерки бизнеси, съобщават от офиса на НАП в Хасково. Предвидени са нови 55 млн. лева чрез безвъзмездни средства по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“. До момента са изплатени близо 120 млн. лева по първите две фази на програмата, допълват от НАП. Във фаза едно и две на програмата бяха одобрени 70 фирми от област Хасково.

Трета фаза на програмата е свързана с удължаване подпомагането със средства за оборотен капитал на фирмите с преустановени дейности или обекти за периодите от 22 до 31 март 2021 г. или до различни дати през април 2021 г., съобразно заповедите на министъра на здравеопазването. Формулярите за кандидатстване в трета фаза ще се подават отново по електронен път през Портала за е-услуги на НАП и е-услуга „Подаване на документи за подкрепа чрез оборотен капитал за малки и средни предприятия, засегнати от временните противоепидемични мерки“. Крайният срок за кандидатстване е 22 юни 2021 г.

От офиса на НАП в Хасково съветват кандидатите, които искат проверката за допустимост на посочените кодове на икономическа дейност, съгласно КИД-2008, да се извършва спрямо данните от годишните отчети за дейността на предприятията за 2020 година, първо да подадат отчетите си в Националния статически институт и тогава да кандидатстват за подкрепа чрез оборотен капитал.

В специализираната рубрика „Подкрепа чрез оборотен капитал“ на интернет страницата на НАП ще бъдат публикувани допълнителни разяснения за приложимите периоди за кандидатстване, срокове и формуляри за участие във фаза три. Информация и съдействие клиентите могат да получат и на e-mail infocenter@nra.bg или на информационния телефон на НАП 0700 18 700.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?