DGNEWS.EU

Нов главен архитект има община Димитровград от днес

Нов главен архитект има община Димитровград от днес
Jul 26
12:00 2021

Елисавета Георгиева е новият главен архитект на община Димитровград от днес, съобщиха от общината. Арх.Георгиева е специалист с 25-годишна практика в инвестиционното проектиране и устройственото планиране. От 2008 г. е в състава на Eкспертния съвет по устройство на територията в Димитровград. Нейни авторски проектни решения са едни от най-любимите и разпознаваеми места в Димитровград и Хасково. Сред по-значимите й проекти са: рехабилитацията и реконструкцията на подхода към монумент "Св. Богородица", модернизацията и паркоустройството на парк "Ямача" и "Градската градина" в Хасково; благоустрояването на парк "Марица" в Димитровград, облагородяване на парк "Н.Й.Вапцаров", Музея на тракийското изкуство в с. Александрово, модернизацията и реконструкцията на спортен комплекс "Младост" в Хасково, обновяване и модернизация на детски градини, както и много други обществени, промишлени и жилищни сгради.

Родена е в Димитровград. Основното си образование е завършила в СУ „Любен Каравелов“ - Димитровград, а средното в Математическа гимназия в Хасково. През 1996 г. придобива магистърска степен по специалност „Архитектура" в Университета по архитектура, строителство и геодезия- София. От 2004 г. е член на Камара на архитектите в България с пълна проектантска правоспособност. След дипломирането си постъпва като проектант-архитект в ЕТД “ТЕПРО”, което е правоприемник на Проектантската организация в Хасково. След 2001 г. проектира като архитект на свободна практика. През 2004 г. заедно със съпруга си инж. Георги Георгиев, който е инженер геодезист, основават проектантско студио „ВИТРАЖ“ ООД, което под ръководството на арх. Елисавета Георгиева е изработило множество проекти в областта на паркоустройството и инвестиционното проектиране.

Семейна и майка на три дъщери. По вероизповедание е православна християнка и е един от авторите и редакторите на сайта Християнство.бг.

1 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?