DGNEWS.EU

Макет на Димитровград изработват в библиотеката за празника на града

Макет на Димитровград изработват в библиотеката за празника на града
Jul 26
16:37 2021

Градска библиотека „Пеньо Пенев” кани деца и младежи да се включат в поредната й интересна инициатива - изработване на макет на град Димитровград с негови отличителни архитектурни сгради, паметници и забележителности. Проявата е по повод наближаващите празници на Димитровград и честване на 74 години от създаването на града, която ще отбележим на 2 септември.

От 27 юли до 27 август децата заедно с библиотекари ще изработват макета от рециклирани материали на нашия красив град. Той ще бъде представен пред димитровградчани и гостите на града в рамките на тазгодишните празници. По създаването ще се работи поетапно – първоначално в съответните пропорции ще се създадат малки макети на сгради и др., след което ще се направи цялостно сглобяване.

„Вие сте днешните създатели на Димитровград – вложете своите идеи, креативност, творчество, в пресъздаването на любими места и архитектура. Нека нашия макет съчетава историята на града и красотата на новосъздаденото тук. Очакваме Ви на 27 юли в 9:30 ч. за първата ни творческа среща в лятната читалня.

И както казва Мечо Пух: „Колкото повече, толкова повече!”, защото ни чака усилена работа”, призовават от библиотеката.  

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?