DGNEWS.EU

Читалището в Злато поле чества 100 години с концерт

Читалището в Злато поле чества 100 години с концерт
Aug 31
17:02 2021

Народно читалище "Просвета 1921" в димитровградското село Злато поле ще чества 100 години от създаването си с юбилеен концерт на 4 септември от 17.00 ч. в парка пред читалището.

В програмата ще има празничен хоровод с участието на популярните народни изпълнители Тенчо Тенчев и Петър Георгиев. Фолклорни колективи от местното читалище и гостуващи такива по повод празника ще радват гостите на събитието. Сред тях са мъжката певческа група на село Тракия, танцовите състави към ОП "Детски и младежки център" и село Доситеево, община Харманли, дует от читалище "Дружба" гр.Харманли, солов изпълнител от село Горски Извор, индивидуален участник от село Лозен, община Любимец както и сестри Ирина и Христина Костадинови от НЧ "Хр.ботев 1902" Димитровград.

В официалната част на домакините ще бъде връчен Почетен знак на Община Димитровград, а самото читалище ще отличи изявени свои читалищни дейци и ще връчи отличието "Почетен член". В кулминацията на тържеството организаторите са подготвили и празнична заря.

Всички събития през тази година организирани от читалището бяха под мотото на едновековния юбилей.  През пролетта активистите засаждиха дръвчета на централни места в селото и създадоха група за пътешествия.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?