DGNEWS.EU

Димитровград навършва 74 години

Димитровград навършва 74 години
Sep 02
11:00 2021

Димитровград отбелязва 74 години от своето създаване днес, 2 септември. Празничният ден ще започне с представяне на специалния календар на Община Димитровград за 2021/2022г. от 12.00ч. в лятната градина на Историческия музей. Луксозното издание има висока художествена стойност и е уникално, че отброява годината от септември до септември. В новия календар на продължава представянето на художници, трайно присъстващи във  фонда на ХГ "Петко Чурчулиев", както и такива, свързали живота си с Димитровград, тематично обединени от определен цвят. Този път на фокус е синия цвят. Корицата е на Георги Стойнев „Пейзаж в синьо“.

От 18.30 ч. е началния час на тържествената сесия на Общински съвет-Димитровград, която ще се проведе в зала "Гросето". В 20.00 ч. на площад "България" изпълнения на Забавно-духов оркестър и почетна военна рота ще поставят началото на вечерната празнична програма. Официалната част ще започне с тържествено издигане на националното знаме на Република България.

Уникално грандиозно пиротехническо шоу със светлините ефекти от зарята очаква жителите и гостите на града навръх 74-годишнината на Димитровград. Празникът ще завърши с концерт на едни от най-известните и талантливи музиканти на D2  Димитър Кърнев, Васил Вутев, Деян Каменов, Александър Обретенов, Радостин Василев и със специалното участие на Станислав Сланев-Стенли и хитовете „Нямаше кой да ни каже”, „Ледено момиче”, „Две следи“, „100 години” и др.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?