DGNEWS.EU

Господин Тонев загуби битката с ковид

Господин Тонев загуби битката с ковид
Sep 05
21:00 2021

Димитровградчанинът Господин Тонев, председател на Българска демократична общност, не успя да пребори коронавируса. Той е издъхнал тази сутрин в столична болница след като повече от седмица е водил борба се вируса.

“Отиде си един голям българин, интелектуалец, германист, общественик и будител. Отиде си приятел и съмишленик. Отиде си един мъдър и почтен човек. Светъл път на душата му”, написаха негови съмишленици по повод внезапната му кончина.

Тонев бе български преподавател, преводач и лектор на семинари за Социалното пазарно стопанство и за ценностните основи на политиката. Роден е през 1955 г. в Димитровград. Завършил е германистика в Софийски университет „Св. Климент Охридски”, специалност немска литература.

Бил и народен представител от парламентарната група на ОДС в 38-то Народно събрание в периода 1997-2001 година. Член на ръководството на СДС в периода 2002-2003 и 2005-2008 г. 

Създател, собственик и редактор на уебсайта „Ценности и общност” - www.cao.bg – сайт за ценностни представи и за измеренията на общността.

Поклон пред светлата му памет!

1 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?