DGNEWS.EU

Община Димитровград обнови 5 детски градини тази година

Община Димитровград обнови 5 детски градини тази година
Sep 10
15:32 2021

Община Димитровград продължава да подобрява интериорната среда в общинските детски заведения. Един от приоритетите й в образователната сфера през последните 5 години е инвестицията в модернизиране и обновяване на материалната база на детските градини. Ремонтните дейности са насочени към освежаване на занимални, спални и подмяна на оборудване в кухните. 

През тази година са обхванати нови пет градини, в които са сменени легла, гардеробчета и шкафчета, както и подовите покрития на съответните помещения. От новите придобивки в тези градини ще се възползват 324 деца. 80 000 лв. са отделените финансови средства от общинския бюджет за обновяването на мебелите и още 40 000 лв. са вложени за подмяна на оборудване за кухните като печки, пекарни, стилизатори, хладилници и други трайни материални активи.

1 400 деца се обучават и възпитават в седем детски градини, разположени в 18 сгради на територията на община Димитровград. Менюто за децата е единно за всички, но храната се приготвя на място във детската градина. Две са детските кухни в Димитровград, които обслужват 120 деца с приготвена здравословно храна за най-малките.

Община Димитровград ще продължи да инвестира в създаване на модерна, безопасна и интерактивна образователна среда за своите деца.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?