DGNEWS.EU

НАП проверява 62 фирми в областта с високи касови наличности

НАП проверява 62 фирми в областта с високи касови наличности
Sep 23
16:29 2021

Националната агенция за приходите проверява на място 62 фирми на територията на област Хасково заради нелогично високи касови наличности, съобщават от тукашния офис на данъчната администрация. В цялата страна проверявани са над 2 100 дружества. В годишните си финансови отчети за 2019 г. те са посочили, че държат в брой над 100 000 лева. Данъчните инспектори преброяват, описват и сравняват сумите в касите с наличностите, вписани в счетоводните отчети. Само при 271 от фирмите в страната проверяващите са установили несъответствие за близо 216 млн. лв., съобщават още от НАП.

Наред с контролната кампания на място, общо 11 588 рискови дружества в страната получиха електронни писма или обаждане от Информационния център на НАП. По този начин приходната агенция насърчава фирмите доброволно да прегледат отново счетоводните си документи и да направят корекции в годишните си финансови отчети, в случай че не всички суми са действително налични в касите им.

Много от дружествата, допуснали технически грешки, са се възползвали от предоставената им възможност, като са коригирали сами данните и са подали счетоводните си отчети отново.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?