DGNEWS.EU

Музеят и театърът в Димитровград с нови директори

Музеят и театърът в Димитровград с нови директори
Oct 19
09:00 2021

Антоанета Станчева е новият директор на Исторически музей- Димитровград. Тя спечели конкурса за длъжността на 13 октомври т.г. До провеждането му тя временно изпълняваше длъжността директор на  музея, след пенсионирането на предишния дългогодишен титуляр Елена Георгиева.

Антоанета Станчева е с над 30 годишен стаж. От 2015 г. тя бе уредник на градската Художествена галерия "Петко Чурчулиев" в Димитровград, а преди това е била изпълнителен директор на сдружение „ИКАР” в Хасково и координатор на проекти. Управленския си опит Антоанета Станчева трупа по време на управлението на Младежки дом - Хасково, където работи почти седем години като негов директор. Завършила е НАТФИЗ. Владее английски език.

Димитър Атанасов е новия директор на Общински драматичен театър "Апостол Карамитев". 34-годишният артист спечели проведения конкурс на 14 октомври 2021 г. Атанасов е дипломиран магистър по специалността "Арт мениджмънт" от Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. През последните години Димитър Атанасов бе част от екипа на хасковския театър "Иван Димов". Значим опит като преподавател по "Актьорство за драматичен театър" Атанасов има в Пловдивски университет "Паисий Хилендарски" и Професионалната гимназия за сценични и екранни изкуства" в Пловдив, съобщават от общината.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?