DGNEWS.EU

Каруцар от Радиево нападна лесничей с трион, спрат го

Каруцар от Радиево нападна лесничей с трион, спрат го
Sep 20
14:51 2013
34-годишен жител на димитровградското село Радиево нападна с трион лесничей, който се опитал да го задържи за незаконна сеч на дърва. Инцидентът станал снощи около 20 часа в района на селото, информират от пресцентъра на областната дирекция на МВР. 
54-годишният служител на Горското стопанство заедно със свой колега и в присъствието на младши полицай от Димитровград извършвали проверка за незаконна сеч в местността. Групата се натъкнала на 4 каруци, натоварени с немаркирани дърва за огрев. Трима от нарушителите направили опит да избягат с талигите и били подгонени от полицая и единия лесничей. 
Четвъртата каруца, собственост на радиевеца, била спряна от 54-годишният лесничей. По време на задържането каруцарят оказал съпротива и ударил лесничея в областта на предмишниците с метален трион. Горският опитал да се защити като гръмнал два "стоп патрона" със служебното си оръжие във въздуха. Изстрелите подплашили коня, който побягнал с теглената от него каруца и премазало краката на 34-годишният си собственик. 
Същият е настанен в димитровградската болница "Света Екатерина" с фрактура на десен крак, без опасност за живота. Лесничеят е прегледан и освободен за домашно лечение. Освен пострадалият каруцар, в ареста е задържан още 33-годишен мъж от селото, а останалите четири лица, участвали в престъпната схема се издирват. По случая е образувано досъдебно производство.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?