DGNEWS.EU

Дневният център в Димитровград вече с ботаническа градина

Дневният център в Димитровград вече с ботаническа градина
Sep 23
14:51 2013
Ботаническа градина откриха днес официално в Дневния център за деца с увреждания в Димитровград. За събитието в двора на социалното заведение се бяха събрали деца, обгрижвани в центъра, с техните родители, както и целия персонал. Двама възпитаници на центъра и кметът Иво Димов заедно засадиха кедрово дърво, като символ на взаимопомощ и подкрепа. Градоначалникът бе придружаван от секретаря на общината Венета Стоименова. 
Красивия кът на площ от 900 кв.м. е изграден за шест месеца в северния края на сградата. В неговото обособяване са вложени 10 000 лева от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната реда (ПУДООС) по проект, спечелен от общината. Общо облагородената площ е близо два декара.  Днес в нея има изградени алеи, места за отдих, цветарник на две нива, леха с подправки и разнообразна широколистни и иглолистна растителност.
Ботаническата градина ще помогне на възпитаниците на центъра да обогатят своите познания за природата и развиват допълнителни умения чрез трудова терапия. Целта на проекта е с грижа за природата, хората с неравностойно положение да повишат своята социализация в обществото чрез организиране на различни мероприятия съвместно с останалите центрове в града, обясни директорът на центъра Елена Тодорова. Родители на деца изразиха сърдечните си благодарности към местната власт и персонала за усилията децата им да имат свой красиво кътче, за което да се грижат.   
Спортна площадка да има тук догодина си пожелаха днес родители и деца. Кметът обеща, че администрацията ще работи в тази посока. 
   

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?