DGNEWS.EU

"Блютнер" - айнц, цу цвайн, цу дрън

"Блютнер" - айнц, цу цвайн, цу дрън
Sep 24
23:43 2013
Скандалът с потрошения "Блютнер" е директна препратка към онзи, в който един професор определи Димитровград като "застинал във времето", а "самите хора нещо сбъркани". С днешна дата, колкото и да не ми харесва, обидите звучат актуално. Сега върви обяснявай, че нямаш сестра.За смъртта на рояла оправдание няма. След сериозен медиен натиск и в опит да запази достойнство, Ташева сама се оттегли. Постъпката й дори помогна на кмета Иво Димов да влезе в ролята на Добрия. 
Вчера градоначалникът не беше убеден, че трябва да отстрани Ташева от поста заради случая с рояла. Днес обаче чинно прие оставката й. Вчера кметът не смяташе за нужно да назначи ревизия в културата. Днес такава обявиха, че предприемат от комисията по култура в местния парламент.Вчера в администрацията не подозираха колко рояла има града. Днес преброиха три, от които "Блютнер"-и два. Досущ като Стоичковото "Айнц, цу цвайн, цу дрън!"         
След грозната смърт на рояла, перифразирайки поета, ще обобщя: Днес един чиновник падна. Утре друг ще го смени и...толкоз. Какво тук значи някаква си личност?! А какво да кажем за онези, които 20 години гледат безмълвно как ценното наследство на този град потъва в небитието. Казват, най-добрата гледка в Димитровград, е 14-етажната бяла сграда в центъра. Нея за жалост, често я бъркат с хотел. Може пък да е за добро. Кой знае какво ще поднесе утрешния ден.  

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?