DGNEWS.EU

Иракчани свирят на Есенните музикални дни в Димитровград

Иракчани свирят на Есенните музикални дни в Димитровград
Sep 25
14:44 2013
Концерт на симфоничен оркестър от иракския град Ербил, е "гвоздеят" в тазгодишните Есенни музикални дни в Димитровград, които стартират от 1 октомври. 30-те иракски музиканти ще свирят на сцената на общинския драматичен театър на 10 октомври от 19 часа, информира днес Антоанета Шаркова от общината.  
Музикалните дни стартират в първия ден на октомври с два концерта. От 17,30 часа в художествена галерия "Петко Чурчулиев" ще свири Акустично-джаз трио "Димитровград". Час по-късно, с концерт своята 10-годишнина на сцентата на театъра ще отбележи вокална група "Таралежите" с ръководител Емилия Тодорова.   
На 17 октомври, в камерната зала на Клуба на дейците на културата, "Есенни музикални картини" ще представят ученици от СОУ "Васил Левски". От 21 до 23 октомври ще се състои, превърналият се в традиция за града, Младежки джаз фестивал. На 30 октомври концерт на Забавно-духов оркестър с гост диригент Митя Йорданов.
"В приказния свят на джаза" от 7 до 9 октомври ще бъдат посветени и най-малките димитровгрдчани от детските градини. Образователната програма включва прожекция на анимационни филми от Полския културен институт в София. 
В рамките на Есенните музикални дни, ще бъде представена самостоятелна изложба живопис на Кънчо Кънев. Откриването й ще бъде на 3 октомври в изложбена зала "Асен Крайшников".

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?