DGNEWS.EU

Рестарт на конкурса за шеф на МБАЛ

Рестарт на конкурса за шеф на МБАЛ
Sep 26
16:03 2013
Нов, трети поред конкурс, за управител на болница "Света Екатерина" в Димитровград ще бъде обявен в най-скоро време. Решението за рестарт на процедурата даде днес на първото си следваканционно заседание Общинският съвет. 
Петчленна комисия ще организира и провежда процедурата по избор. В нея влизат един представител на Регионалната здравна инспекция в Хасково и четирима представители на местната власт. По волята на съветниците председател на комисията стана шефа на ОбС Стефан Димитров. За секретар бе избран Данчо Данев /ЗНС/ и членове Виолета Желева /БСП/и Галина Чингарова /ГЕРБ/. 
В момента временно управляващ здравното заведение е д-р Здравко Наков. Лошите икономически показатели на болницата и съмнения за финансови злоупотреби, станаха причина той да бъде недолюбван като титуляр на мястото. Повод затова бе и непогасени стари задължения към строителната фирма "Строй ГСТ" за извършен ремонт на стойност близо 50 хил лв. Припомняме, че по решение на арбитражния съд сумата набъбна на 650 хил. лв., които общината вече изплаща на нейния собственик Георги Табаков.
Прокурорската проверка по случая с болницата все още не е приключила, а е удължена с три месеца, коментира днес пред dgnews кметът Иво Димов.  

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?