DGNEWS.EU

БАСТА вече официално и в ОбС - Димитровград

БАСТА вече официално и в ОбС - Димитровград
Sep 26
16:33 2013
Новоучредената политическа партия Българи за алтернатива на страха, тоталитаризма и апатията (БАСТА), вече си има официален представител в Общински съвет - Димитровград. Това е общинския съветник Диян Георгиев, който доскоро бе в редиците на ГЕРБ. 
До лятната ваканция соченият за човек на Иван Петров стоеше на заседанието на местния парламент редом с предишните си съпартийци. Днес обаче съветникът бе заел място до това на доайена в ОбС - земеделецът Данчо Данев. Зевзеци веднага заподозряха бъдещо коалиционно обединение между обявилите се като алтернатива на страха, тоталитаризма и апатията бивши гербери и Земеделски народен съюз, който Данев представлява в местния парламент.
"Смяната на местата" се отрази на активността на Георгиев в залата днес. На няколко пъти той контрира изказвания на кмета Иво Димов. Едно от тях бе във връзка с искани 10 хил. лв. за храм "Света Троица" в село Скобелево, чийто вносител на докладна бе именно Георгиев. Предизвикателното му на моменти държание вбеси гербаджиите в ОбС. Галина Чингарова му направи забележка да спре с атаките към градоначалника, а Веселин Милев обяви, че ако има малко доблест и морал Георгиев трябва веднага да напусне Общинския съвет.   
Припомняме, че Диян Георгиев бе сред учредителите на БАСТА, което стана факт преди дни. Тепърва партията започва да работи по сформирането на структури по места и търсене на подходящи офиси за свои клубове, коментира той днес. Възможно е именно Диян Георгиев да поеме партийната дейност на БАСТА в Хасковска област, предполагат наблюдатели.     

2 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?