DGNEWS.EU

ГЕРБ закъсня със сигнала за червената метла във ВиК - Димитровград

ГЕРБ закъсня със сигнала за червената метла във ВиК - Димитровград
Oct 17
16:36 2013
Възмущението си от неправомерни съкращения във ВиК-Димитровград изразиха в декларация до медиите днес от общинската организация на ГЕРБ. В нея се посочва, че само за два дни от дружеството са съкратени четирима - Димчо Борисов, Янчо Чаушев, Кристиян Христов и Адриана Вълкова. Съкратените са част от група от 8 души, които са преназначени преди седмица от длъжност „контрольор” на длъжност „инкасатор” с временни трудови договори за един месец. Неофициално управителят на дружеството е заявил пред уволнените, че не може членове на ГЕРБ да работят повече в държавното дружество. Месец преди това, под предлог, че ВиК не се нуждае повече от ПР бе съкратен и Боян Боянов, който е член на младежката структура на ПП ГЕРБ Димитровград, пише в декларацията.
Тези съкращения са поредното доказателство за „червената политическа метла“, която вилнее през последните няколко месеца из цяла Хасковска област. Организацията на ГЕРБ Димитровград не приема и категорично се противопоставя на безпрецедентните уволнения и съкращения по политически причини. А всички съкратени ще търсят правата си в съда, се казва още в декларацията.
"Няма политически уволнения. Имаше 8 души инкасатори "дългови задължения", чиято функция бе да съберат пари от длъжници. Тези хора ги преназначих на обикновени инкасатори, защото смятам, че правилният начин за събирането на просрочените задължения е чрез съдебни процеси и с изпълнителен лист, а не както се е практикувало досега. От тях са освободени четири, а щата е доста раздут", коментира за dgnews управителят на ВиК Камен Николов. 

Всяка власт си слага свои хора във ВиК. Димитровградското не е изключение
Той обясни, че съкращения предстоят и в помпената станция на ляв бряг, където в момента работят четирима помпиери. Станцията ще бъде закрита от следващата седмица, когато влиза в експлоатация новия водопровод, който ще захранва с вода от десен бряг петте квартала на ляв бряг. 
Запознати с "кухнята" във ВиК - Димитровград, обаче твърдят че назначеният наскоро от новото правителство шеф Камен Николов се готви да освободи по схемата с преназначенията на срочни договори близо 20 души. На тяхно място той ще привлече хора, работили по време на предишното му управление от 1998 до 2002 г. Пред dgnews Николов отрече подобен сценарий.     
ГЕРБ закъсня със сигнала за червената метла, защото съкращенията във ВиК - Димитровград вървят от месец насам. Сред първите съкратени не е само ПР специалистът Боян Боянов, а и главният счетоводител на дружеството Георги Карадимов. "Освободих го, той е пенсионер. На негово място назначих жена с опит, която е била главен счетоводител на ВиК-Хасково", коментира Николов. Съкратената тези дни Адриана Вълкова, която работи от 19 години във водното дружество, доскоро пък оглавяваше отдел "Инкасо". Нарочен за омахване, според слуховете, е и главният инженер на ВиК - Димитровград Петко Ангелов, който втори месец е в болнични.   Ангелов вече е бил уволняван от Камен Николов при предишното му управление. За това призна и самия Николов, но отказа да отговори дали главният инженер ще бъде освободен от поста след оздравяването си.    
На въпроса защо така лесно се разделя с ръководни кадри Камен Николов заяви: "Всеки ръководител има право по един специален член от Кодекса на труда да си подбере своя екип за работа, в което влизат и ръководни кадри като главен счетоводител, главен инженер и началник отдели. 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?