DGNEWS.EU

Рушкат маси на Неделен пазар заради пасарелка

Рушкат маси на Неделен пазар заради пасарелка
Nov 01
14:57 2013
Между 10 и 15 маси на Неделния пазар в Димитровград ще бъдат премахнати заради изграждането на пешеходен мост, научи dgnews. Желязната пасарелка ще поеме основния трафик от квартал Славянски към центъра на града и пазара, преди събарянето на ЖП надлеза на бул. "Трети март" догодина. Реконструкцията се прави във връзка със строителството на високоскоростната жп отсечка Пловдив-Свиленград. 
Мястото определно за изграждане на пасарелката е в общинската част на тържището, на границата с бившата автогара, собственост на фирма "Атлас". Разчистването на търговските маси трябва да отвори подход към пешеходния мост. Проектът предвижда на терена да се слагат извити стълби и асансьор.     
Маркировката, указваща мястото където ще минава подхода към пасарелката    В момента ръководството на пазара преговаря с търговците и търси вариант къде да ги разположи. Засегнатите проявяват разбиране към възникналата ситуация, установи репортерската ни проверка. "Не ни харесва, че трябва да се местим, защото клиентите ни идват тук. Масите са ни разработени от години, а на новите места няма гаранция дали ще върви търговията. Сега единственото, което ни интересува е кога ще започне строителството, за да знаем дали да зареждаме стока преди Коледа или не", споделиха потърпевши, но отказаха да застанат пред обектива ни. Хората бяха категорични, че за тях е по-добре това да стане след Нова година, когато търговията на пазара и без друго замира. 

Тези маси в района на туптана ще бъдат съборени
Сред засегнатите има и терени, половината от които са общински, а останалото е към фирма "Атлас". Едно от тях е заведение и плаща наем на общината и на фирмата. Съдържателите му са получили уверение от шефовете на "Атлас", че в тяхната част нищо няма да се бута. Днес не успяхме да се свържем с представител на ръководството на фирмата, който да потвърди това. На стационарните телефони също не отговаряше никой. 

Съдържателите на това заведение ще трябва да го разрушат наполовина
Подходът към пасарелката най-вероятно ще бъде свързан с кръговото движение пред спортна зала "Младост", за да може при нужда до там да стигат специализирането автомобили на полиция, пожарна и Бърза помощ.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?