DGNEWS.EU

Подпалиха колата на лидера на ВМРО в Димитровград

Подпалиха колата на лидера на ВМРО в Димитровград
May 29
09:48 2015
Умишлен палеж унищожи колата на лидера на ВМРО в Димитровград Деница Жекова. Джипът "Киа соренто" лумнал тази сутрин към 3,40 ч. пред блока на 29-годишната димитровградчанка на ул. "Ив. Вазов" № 10. Сигнал подали съседи, които събудили семейството на Динца. Огнебрците пристигнали за 4 минути, но не успели на спасят джипа. Пожарникарите се борили с огъня до 5:30 часа пред погледите на будните съсъди и собствениците.

Първоначалният оглед на возилото показва, че се касае за умишлено предизивикан пожар. Огнената стихия е избила предното стъкло и е дала късо в стартера, от което горящата кола се е врязала в насрещния гараж. Това станало пред погледите на униформените, които се уплашли че в джипа има човек. Дръжката на дясната предна врата е била изкътена.     
Според Деница Жекова колата й вероятно е била запалена по грешка умишлено. Тя е купила джипа за 10 бона през декември м.г. от автокъща в Димитровград. Изгорялата кола била подарък за Коледа. В момента семейството все още изплаща 5 000 лв. кредит, който теглила за нея. Възможно е подпалвачите да не са знаели, че е нейна, защото младата жена още не била сменила номера Х 9499 ВС, с който карал предишния собстевник. По чудо в огъня оцелели личните й документи.
Деница Жекова е лидер на ВМРО в Димитровград от 2010 г. Тя бе трета в листата за народни представители на Паткриотичния фронт на последните парламентарни избори. Предстои повторен оглед и експертиза, което да установи дали става въпрос за умишлен палеж.2 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?