DGNEWS.EU

Приключва изграждането на новата улица пред Енди

Приключва изграждането на новата улица пред Енди
Jul 03
15:37 2015
Строителството на най-новата улица в Димитровград - пред магазините "Енди" и комплекса "Естило" вече е към края си. В момента тя трескаво се асфалтира и ако времето позволи изпълнителите ще приключат с полагането на настилката до понеделник. Очаква се движението за автомобили по нея да бъде пуснато през следващата седмица. Предстои най-новата улица в града да получи и достойно име. Какво ще е то ще решават общинските съветници в местния парламент, вероятно в края на месеца.  
Прогнозната стойност на строителство на отсечката, която е първи етап от общинския инфраструктурен проект, бе 566 000 лв. без ДДС. При проведената обществена поръчка впоследствие цената бе занижена. Вторият етап предвижда изграждане на още една второстепенна улица на територия на консервна фабрика. 
За изграждането на двата етапа на проекта бъдат похарчени точно 678 429.73 лв. с ДДС. Толкова е стойността на договора за двата етапа на  подписан между тукашната община и изпълнителите е хасковското ГД „АБ-Хидро“, в която съдружници са „АБ“ АД и „Хидрострой“ АД. 
Новата пътна отсечка пред „Енди” се финансира с кредита от 3,5 млн. лв. Заемът бе изтеглен по настояване на кмета Иво Димов и след решение на ОбС с цел окончателно приключване и оформане на инфраструктурата около новоизградения жп надлез с кръгово движение. Въпреки че новата улица не попада в обхвата на новия мост, строителството на „булевард Енди”, както на шега му вика кмета, е сред приоритетните в амбициозната му инвестиционна програма за тази година. 
Димов твърдо се ангажира да изпълни проекта, след като правителството на „Орешарски” не пожела да го включи за финансиране в мащабната правителствена инвестиционна програма „Растеж и развитие на регионите“. 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли въвеждането на допълнителна здравна застраховка?