DGNEWS.EU

Повече пари за общините в държавния бюджет за 2017 г. предлага Иво Димов

Повече пари за общините в държавния бюджет за 2017 г. предлага Иво Димов
Nov 29
14:10 2016

Повече средства за общините да бъдат заделени в държавния бюджет за 2017 г., настоява кметът на Димитровград Иво Димов като зам.председател на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

Той и колегата му в НСОРБ Дончо Барбалов искат промени по чл.51 в закона за държавния бюджет за следващата година изразяващи се в увеличаване на общата субсидия за делигираните от държавата дейности в частта общинска администрация с 6 млн.лв.; увеличаване на общата изравнителна субсидия с 2.1 млн.лв. за най-бедните общини; и увеличаване на целевата субсидия за капиталови разходи за общински пътища с 10 млн.лв., съобщиха от Община Димитровград.

Предложенията бяха разисквани днес на заседанието на Комисията по бюджет и финансикъм НСОРБ по повод приемането на Закона за държавния бюджет на Република България за 2017 г. преди второ четене в Народното събрание. 

По-късно днес градоначалникът ще изнесе доклад за партньорството „Библиотека – Община” на националния форум с международно участие "Библиотеките днес". Двудневната проявата започна днес по обед в Националния дворец на културата, а организатор е Фондация "Глобани библиотеки - България". По програма презентацията на Димов е след 16:45 часа. Във форума участват над 800 представители на обществените библиотеки от цялата страна, академичните среди, изпълнителната законодателната и местните власти, неправителствените организации и бизнеса. 

1 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?