DGNEWS.EU

Атрактивни и цветни плакати в новия календар на Димитровград

Атрактивни и цветни плакати в новия календар на Димитровград
Sep 02
15:38 2017

Нов календар на Община Димитровград бе издаден за 70-годишнината на града, която се навършва днес. Официалното му представяне се състоя в лятната читалня на Градска библиотека "Пеньо Пенев", където бе подредена изложба на всички календари от предишни години. В новото издание са включени 13 плаката посветени на 70-годишнината на Димитровград, които са дело студенти на катедрата „Плакат и визуална комуникация“ към Националната художествена академия.

Както и при предишните, издания новият календар отброява месеците от септември до септември, за разлика от обикновените календари. Той беше представен от ръководителя на проекта главен асистент Ненко Атанасов.

„Плакатите включени в календара надграждат историческите предразсъдъци. Те са модерни, съвременни, градски и въобще на са обременени с някаква идеология. Виждате колко са активни и цветни и впечатляват със своята усмивка и намигване“, заяви Атанасов. Той допълни, че годишнината на Димитровград съвпада с тази на катедрата „Плакат и визуална комуникация“ и това е една от причините студентите да приемат задачата за изработване на плакатите с радост и вдъхновение.

 „Опитахме се да направим нещо по-различно предвид 70-годишнината, затова решихме да представим творческият поглед на младите хора към Димитровград.“, сподели кмета Иво Димов, и изказа благодарности към авторите и техния ръководител.

Освен кмета и неговите заместници бяха дошли и представители от гостуващите международни делегации. Календарът веднага привлече интереса на присъстващите многобройни граждани, които побързаха да си вземат екземпляр от него.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Кои са най-наболелите проблеми в община Димитровград, според Вас?