DGNEWS.EU

Жители на Меричлери: Г-н Карбовски, ракът не е заразен!

Жители на Меричлери: Г-н Карбовски, ракът не е заразен!
Mar 15
09:02 2014
Жители на Меричлери излязоха с отворено писмо във фейсбук в защита на своя град и срещу тиражираните явни лъжи за "смътоносното" състояние на меричлерската вода и масовото "измиране" на хора в селището.

Дог-н Мартин Карбовскиг-н Кеворк Кеворкян Средствата за масова информацияОмбудсман на РБ Константин ПенчевМинистерство на околната среда и водиМинистерство на здравеопазванетоРИОСВ – гр. Хасково
ОТВОРЕНО ПИСМО ОТ ЖИТЕЛИТЕ НА ГР. МЕРИЧЛЕРИ
Уважаеми дами и господа,
Пишем това писмо с надеждата да бъдем чути, а не просто използвани. В последните месеци в медиите тече активна кампания, която представя града ни Меричлери в изключително неприятна светлина, а образът на нас, гражданите на града, не отговаря на истината. Меричлери е малко населено място, но то е нашият дом и ние не искаме да бъдем нарочвани, използвани и показвани като чудовища, като град на призраци и отровени. Отказваме да бъдем част от нечия кампания, свързана с корпоративни интереси и да бъдем инструментът за манипулация на общественото мнение. В нашата страна има много проблеми, но когато някой търси сензация, стряскаща новина и ужасяващ сценарий, това не подпомага тяхното решаване, а само създава страх. Ние от Меричлери отказваме да бъдем плашилото, което се размахва в ефира, за да се обслужват нечии интереси - било то политически или икономически. Отказваме да сме хората, на чиито гърбове някой ще трупа популярност.В предаването на г-н Карбовски „Фронтова линия’’ от 2 март 2014 г. се казва, че тук заболелите от рак са много и има епидемия. Ние искаме да му кажем “Г-н Карбовски, ракът не е заразен!”. Отправяме покана към Вас и Вашия екип да дойдете и да проверите всички твърдения, адресирани в предаването. Заповядайте да се срещнете с нас, за да се убедите, че с нищо не се различаваме от обикновените български граждани, ние сме здрави и работоспособни и по никакъв начин не сме заслужили щампи на болни, прокажени и т.н.Г-н Карбовски, когато показахте статистиката на раково болните, защо не показахте и националните данни за сравнение и именно данните за точно това поколение, което изнесе прехода на гърба си? Г-н Карбовски, Вие сте журналист, който е на страната на хората и се бори срещу несправедливостите на капитализма спрямо обикновения човек. Вярваме, че екипът на предаването “Фронтова линия” е имал добри намерения, но за съжаление те са се изгубили зад сензацията. Ако се бяхте свързали с институциите, щяхте да знаете какви предложения сме отправяли към тях в последните години. Предаването беше за проблемите на Меричлери, а самият град така и не беше показан. Освен това за нас жителите на Меричлери е очевидно, че голяма част от този запис е направена една година преди да го излъчите.Ние отказваме да бъдем сочени с пръст и използвани, защото сме избрали да останем в Меричлери. Да, много от нашите децата избягаха, но те избягаха не от Меричлери, а от България, за да търсят препитание. Ние харесваме нашия град и да, съгласни сме, че има много неща, които могат да бъдат направени, но това може да стане, само когато сме единни и градивни, когато обединим усилията си, за да работим и живеем спокойно. Ние имаме проблеми като повечето български градове и села, страдаме от липса на внимание от страна на институциите, но разговаряме и обсъждаме с тях проблемите си и търсим решение. 
Уважаеми журналисти, ние не искаме повече никой на наш гръб да си прави политически кампании и да търси сензации. Учтиво Ви молим-не използвайте болестите и страховете ни с цел сензация. По този начин плашите нашите сънародници и създавате на града ни и неговите жители имидж, който напомня филм на ужасите. Меричлери е малко градче, но ние сме избрали да живеем, работим и отглеждаме децата си тук. Опитваме се да го направим по-красиво място и искаме то да си остане нашия дом, а не градът с черен печат ‘’ЗАРАЗЕН”.
Натали Чалъкова

21 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?