DGNEWS.EU

Филм за силата на любовта в семейството прожектираха в библиотеката

Филм за силата на любовта в семейството прожектираха в библиотеката
Dec 13
11:19 2017

Документален филм за семейната привързаност, любов и подкрепа между поколенията гледаха димитровградчани в голямата читалня на Градска библиотека "П.Пенев" вчера. Филмът „Лунна разходка с дядо ми” се прожектира чрез инициативата КинеДок за алтернативна дистрибуция на европейско документално кино с филмови прожекции на разнообразни и нестандартни места, извън киносалоните.

Филмът засяга проблема с деменцията на възрастните хора като в човешки план разкрива грижата и любовта към тях в едно норвежко семейство. Филмът е заснет в продължение на 9 години и проследява настъпващите промени с напредване на болестта – изчезването на едни спомени и появата на други. За да не бъдат заличени най-ценните спомени за дядо му, младият Дейвид решава да направи филм чрез който да съхрани истинския му образ - приключенец, изобретател и герой от детството му.

В Димитровград филмите на КинеДок гостуват по покана на дружеството на журналистите и Дом-музей „Пеньо Пенев”. Днес от 17 часа в кафето на Клуба на дейците на културата ще бъде Представен друг филм от селекцията на КинеДок - словашкият „Пара над реката”, който разказва за американската мечта на трима музиканти.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?