DGNEWS.EU

Силната гражданска поезия на Антонина Димитрова представи КДК

Силната гражданска поезия на Антонина Димитрова представи КДК
Антонина Димитрова
Feb 07
09:05 2018

При голям интерес премина премиерата на най-новата книга на Антонина Димитрова „Грохотът на тишината” снощи. Творческа вечер се състоя в кафето на Клуба на дейците на културата в Димитровград. Събитието уважиха много приятели и колеги педагози на началната учителка от ОУ „Пенчо Славейков” и представители на руския клуб „Надежда” в Димитровград.

„Тони е удивителна личност, самоусъвършенстваща се все по силна и убедителна с това, което ни предлага. Тя прави впечатление с поезията си навсякъде, където е гостувала. Това е книга на контрастите, които пораждат грохотът на тишината. Когато четем стихосбирката преживяваме духа на новото време. Един колосален маниер на потъпкване на нравствено-етичния кодекс на обществото като социално общение ”, заяви в представянето на авторката поетесата Вили Ро. Психоложката представи най-силните послания в стиховете на Антонина Димитрова, след което самата авторка прочете избрани свои творби от най-новата си книга.

Антонина Димитрова е автор с будна гражданска съвест и позиция. Поезията й е пропита с много любов, патриотизъм и национално самочувствие. Стиховете й са пълни с енергия, справедливост и непримиримост към дезинформацията на обществото, а словото е нейното оръжие за постигане на истината за добруване, бе споделено на срещата.

В края на вечерта авторката раздаде много автографи, а почитателите й я зарадваха с изобилие от цветя. Председателят на КДК Гроздан Грозев поднесе подарък на Вили Ро по случай нейния рожден ден и активната й дейност в клубния живот на КДК.  

„Грохотът на тишината” е втората поетична книга на Антонина Димитрова. През 2015 г. излиза дебютната й стихосбирка - „Картини на една душевност”. Още преди появата й авторката печели редица международни награди за стихове и преводи на съвременни руски автори. Представяла е творчеството си в Русия, Самара, Владимир, Крим и др. Печелила е конкурс за духовна лирика в Беларус с авторски рецитал, лауреат е на международния конкурс за професионални литератори в Русия от 2014 г. и има принос в популяризиране на руския език в България. 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Как ще отпразнувате 14 февруари?