DGNEWS.EU

Заплатите във фабрика „Пролет” надхвърлиха 1000 лева

Заплатите във фабрика „Пролет” надхвърлиха 1000 лева
Feb 14
14:34 2018

Над 1000 лева достигнаха заплатите на шивачи и на работници, извършващи ръчни операции, в димитровградското предприятие за дамски чанти и кожени аксесоари „Пролет”. Второто голямо индустриално предприятие в община Димитровград, работещо с най-реномираните световни марки в областта на кожената галантерия, отчита ръст на трудовите възнаграждения между 160 и 270 лв. за последните 12 месеца. В зависимост от квалификацията и опита и при пълен работен ден, в края на януари 2018 г. фабриката е изплатила заплати между 990 лв. и 1161 лв.  

Повишената производителност е причина за формирането на по-високите заплати в „Пролет“, коментираха от ръководството на фабриката. Световни фирми клиенти, за които „Пролет” шие дамски чанти, не пестят суперлативи към компанията и я определят за най-модерната с високо качество на продуктите й. Успехите на предприятието се дължат и на непрекъснато модернизиране и внедряването на нови производствени технологии във фабриката. За всички работещи извън Димитровград, компанията има осигурен безплатен транспорт от дома до работното место и обратно. 

Ръководството е насочило усилията си в изграждането на добри производствени екипи – амбицирани, сплотени, сериозни, съвестни и информирани. Това ще позволи поддържане на високото качество на изделията и на по-голяма производителност, а оттам и на трайно нарастване на възнагражденията на работещите във фабриката. „Служителите ни знаят, че всички пари за „Пролет“ идват от произведените и доставени на клиентите чанти”, коментираха от ръководството.

От фирмата допълниха, че всеки нов работник в „Пролет“, преминал успешно обучение, започва със стартова заплата от 750 лева. Само за три месеца шивач в предприятието може да достигне над 900 лв. месечно възнаграждение, стига да е мотивиран и да е осъзнал, че може да се развива и да получава добри пари при нас, ако работи качествено, амбицирано и с пълна ангажираност в работата. Разбира се, има много новопостъпващи, които не завършват обучението си и си тръгват преди да са навлезли в същинското производство. Хора без мотивация за работа, без елементарни трудови навици дори, но с претенции за високи заплати, признават от фирмата.

Въпреки това, ръководството на „Пролет“ е оптимистично, че в България все още има желаещи да работят и да се учат. Хора, които като намерят интересна професия, да бъдат истински ангажирани с нея и да допринасят за повишаване на качеството и стандарта си на живот. 

3 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Как ще отпразнувате 14 февруари?