DGNEWS.EU

С премеждия и любов Стоянка Мутафова и Муки свързват Димитровград

 С премеждия и любов Стоянка Мутафова и Муки свързват Димитровград
Mar 29
08:52 2018

Примата на българския театър Стоянка Мутафова и дъщеря й Мария Грубешлиева-Муки свързват Димитровград с голяма любов и премеждия в театъра. Това споделиха двете дами при представянето на биографичната книга на голямата актриса „Добър вечер, Столетие мое” снощи. Те бяха посрещнати на крака от публиката, препълнила салона на театър „Ап. Карамитев”. Почитатели на големия талант на Мутафова засвидетелстваха уважение още при пристигането на театралната прима и дъщеря й преди проявата. Най-нетърпеливи за срещата бяха младите театрали от школа "Апропо" към Детския и мледжки център по чиято идея Мутафова гостува за първите Младежките театрални празници в града. 

На сцената Стоянка Мутафова сподели премеждията, с които свързва димитровградския театър. С типичния си хумор тяя разказа за падането си по стълбите от гримьорната при едно от гостуванията си тук. „Аз се търкалях по стълбите, бастуна ми хвърча нагоре надолу, а Татяна Лолова като ме видя припадна от уплаха. За щастие нищо не си счупих”, разказа Мутафова.

Дъщеря й Мария Грубешлиева пък сподели, че в Димитровград е срещнала най-голямата си любов, докато играла тук като начинаеща актриса заедно с голямата Златина Тодева. „Този театър и този град винаги е бил специален за мен, защото тук минаха най-красивите ми години”, сподели Муки. Майка й обаче я върна към друг спомен, когато подпалила апартамента, в който била настанена младата актриса. Било зимата, пристигнала в квартирата, включила печката, оставила сака си и веднага отишла в театъра. Когато се върнала след няколко часа видяла пожарната и суматоха в потушаването на пожара. „Всичко беше изгаряло, само чантата ми не беше пострадала. Ако пожарникарите не бяха дошли на време целия блок си заминаваше”, спомни си Мария Грубешлиева.

Стихотворение, посветено на Стоянка Мутафова за нейната 80-ата годишнина, прочете на сцената Анка Бинева от пенсионерски клуб „Хан Аспарух“. Димитровградчани засипаха актрисата с въпроси за Апостол Карамитев, за най-големите си партньори на сцената като Георги Парцалев и Георги Калоянчев, за младите артисти с които си партнира в сериала „Столичани в повече” и др. Всички тях Мутафова отличи с тяхната изключителна работоспособност, професионализъм и любов към театъра. В края на вечерта музикален поздрав към димитровградчани, много автографи и цветя за гостите.   

1 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?