DGNEWS.EU

Ученици посетиха димитровградския съд в Деня на отворените врати

Ученици посетиха димитровградския съд в Деня на отворените врати
Apr 12
16:25 2018

Близо 30 гимназисти от училищата в Димитровград се включиха в днешния Ден на отворените врати в Районния съд - Димитровград. Тази годината инициативата се проведе съвместна с Районна прокуратура - Димитровград и Агенция по вписванията. За устройството на съдебната и правораздавателна система пред учениците говори председателят на Темида в Димитровград съдия Иван Маринов. Той запозна децата с основните видове съдебни производства, които съдът разглежда, кои са местата на участниците в съдебната зала в зависимост от вида на съдебното производство и др.   

Подробности за работата на прокуратурата пък изтъкна районният прокурор Атанас Палхутев. Той представи пред учениците кога и в какви случаи държавното обвинение се ангажира в процеса, какво е самотвод в едно производство и каква е йерархията в системата и др.  За работата на Агенция по вписванията говори и съдията по вписванията Мирослав Раев.

След това учениците направиха опознавателна обиколка из сградата на Темида като се запознаха с различните служби и услуги, които гражданите могат да получат.  Децата посетиха деловодството на съда и видяха откъде могат да си изкарат свидетелство за съдимост, което ще им трябва в бъдеще при започване на работа и др.    

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?