DGNEWS.EU

Спортният зам.-министър и кметът тренираха с ученици в Димитровград

Спортният зам.-министър и кметът тренираха с ученици в Димитровград
Oct 08
13:13 2018

В открит урок по физическо възпитание участваха зам.-министърът на младежта и спорта доц. Стоян Андонов и кмета на Димитровград Иво Димов в димитровградското ОУ "Пенчо Славейков". Те изгледаха тренировки и демонстративни срещи по футбол и волейбол на учениците, водени от треньорите Трендафил Данев от ФК „Димитровград 1947” и Велислав Станимиров от ВК „Раковски”. Зам.-министърът подари топки на училището, а кметът се включи в тренировката по футбол.   

В приветствието си към учениците и преподавателите зам.-министър Андонов заяви, че така би трябвало да изглежда всяко училище в България. „Мястото на спорта е в училището, на училищните дворове и салони, защото оттук тръгват големите състезатели. Благодаря на ръководствата на училището и на Община Димитровград за усилията, които полагат за спортната база, защото без база спорт трудно се прави. А всяка инвестиция в спорта е инвестиция в нацията. Нямам предвид олимпийски и световни шампиони, а за здравето, което е най-важното за всеки човек. Нека всеки ден да е празник на спорта”, заяви доц. Андонов.

Кметът Иво Димов изтъкна, че когато става дума за спорт Димитровград винаги е бил пример за подражание. „Изключително съм щастлив и горд, защото спортната ни база е пример за много градове, а стремежът ни е да развиваме масовия спорт. Важно е да накараме децата да бъдат активни и да спортуват, защото спорта е здраве”, заяви Димов. Той припомни мащабните ремонти в последните две години – реконструкцията на спортна зала „Младост” с отпуснатите 3 млн. лв. от правителството и обновените училищни дворове за 6 млн. лв. в шест училища в Димитровград. Кметът изтъкна, че в момента 18 спортни клуба развиват своята дейност благодарение на съществуващата спортна база.  

След официалните речи славейковци демонстрираха футболните и спортните си качества на новите игрища.

1 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще посрещнете Новата 2020 година?