DGNEWS.EU

PL Project представя в Милано роботи, произведени в Димитровград

PL Project представя в Милано роботи, произведени в Димитровград
Feb 20
10:56 2019

Димитровградската фирма „PL Project” ще представи българската индустрията на специализираното световно изложение Simac Tanning Tech, което се открива днес в Милано. На свой щанд в рамките на панаира, инженеринговата компания ще покаже роботизирани системи и машини за обувната и кожено-галантерийната промишленост без аналог на европейския и световния пазар. Сред иновациите са и 5 патентовани машини за боядисване и пръскане на детайли и цели кожени изделия, четири от които със световен патент.

Иновативните решения са дело на инженерите и програмистите на „PL Project”, основано от предприемача Пламен Цонев през 2004 г., като развойно-инженерингово звено към един от големите европейски производители на дамски чанти - „Пролет“-Димитровград. Задачата му бе създаване на автоматизирани системи и машини за кожено-галантерийната промишленост, които не се предлагат на европейския и световния пазар. В резултат на големия интерес към новите технологични решения в кожарската индустрия, през 2016 г. звеното е трансформирано в отделна фирма, която пое изцяло инженеринговата и развойна дейност на димитровградската фабрика „Пролет“.

За последните две години инженерите на „PL Project” са създали изцяло иновативни продукти, като софтуер за кожено-галантерийната промишленост, автоматизирани агрегати за боядисване, пръскане и сушене на кожени детайли, автоматизирани поточни линии, включващи безконтактни транспортни колички за заготовки и други. Предимството на компанията е възможността да тества в реалното производство всички изобретения преди да бъдат пуснати в продажба.

Още със създаването на първия си робот интерес към иновациите на „PL Project” проявиха производители от цял свят. В момента фирмата работи с големи компании в областта на автоматиката и на кожено-галантерийната индустрия, а в екипа й са над 20 инженерни и софтуерни специалисти.

1 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?