DGNEWS.EU

Медици от Димитровград се включват в протеста на 1 март

Медици от Димитровград се включват в протеста на 1 март
Снимка: архив
Feb 26
16:35 2019

Специалисти по здравни грижи от общинската МБАЛ „Св. Екатерина”, детските ясли и здравни кабинети в Димитровград ще се включат в протеста, иницииран във фейсбук от техни колеги. Това съобщиха за dgnews.eu работещи в системата. Здравните специалисти в общинското здравеопазване искат по-достойни условия на труд и заплащане. Настояват за еднаква основа заплата за всички специалисти по здравни грижи, независимо от местоработата или собствеността на болницата, в размер на две минимални работни заплати за страната 1120 лв.

Сред исканията са още въвеждане на медицински стандарти за здравни грижи; клас прослужено време 1,2 % на година; КТД на национално нива задължителен за всички структури в здравеопазването; допълнителните възнаграждения и техните размери да са с регламентирани правила в зависимост от натовареността; почасово заплащане на нощния труд допълнително заплащане за работа в спешно отделение и анестезиология и интензивно лечение;

възможност за регламентирана сестринска и кинезитерапевтична  практика, промяна в категорията труд и без търговски дружества в здравеопазването.

В различни градове протестът ще се проведе пред сградите на общините или здравните и лечебни заведения. В Димитровград специалистите по здравни грижи ще протестират с лентичка на работните си места.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?