DGNEWS.EU

Патронажна грижа по домовете за 118 лица ще има в Димитровград

Патронажна грижа по домовете за 118 лица ще има в Димитровград
May 21
13:15 2019

Патронажна грижа по домовете ще получават 118 лица с увреждания и възрастни над 65 години, с ограничения или в невъзможност за самообслужване в община Димитровград. Това ще е възможно благодарение на одобреното финансиране за 321 357,16 лева на проект „Звено за патронажна грижа - Димитровград” по ОП „Развитие на човешките ресурси”, съобщиха от общината.

Изпълнението на проекта ще стартира от 1 септември, като през първите три месец ще се извършат ремонтни дейности на офиса на звеното. По проекта ще се закупи автомобил и ще се извърши подбор и обучение на персонала на звеното. През третия месец ще започне приемането на документи на кандидатите да ползват почасовите здравно-социални услуги. Предоставянето на услугите ще стартира от началото на четвъртия месец и ще продължи в рамките на 12 месеца.

Лицата ще получават почасови интегрирани здравно-социални услуги от лекар, медицински сестри, социални работници, психолог, рехабилитатор и санитари. Те ще оказват на нуждаещите се помощ при даване на лекарства или поставяне на превръзки или инжекции, предписани от лекар; рехабилитация (раздвижване) в домашни условия, съдействие при представяне пред ТЕЛК, помощ за личен тоалет, почистване на дома, закупуване на лекарства и хранителни продукти със средства на лицето и други, уточняват от общината.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?