DGNEWS.EU

Концерт и поход срещу рака на гърдата в Димитровград

Концерт и поход срещу рака на гърдата в Димитровград
Jun 12
14:15 2019

Благотворителен поход срещу рака на гърдата ще се проведе на 13 юни в Димитровград. Той ще тръгне в 19 часа от новата автогара по бул. „България”. От 19:30 ч. на пл."Поезия" ще стартира концерта в подкрепа на каузата .Участие ще вземат фолклорните групи "Гайтани", "Гайтанчета", "На мегдана", Балетна школа "Калея" и ВГ "Слънчогледи" при ОП "Детски и младежки център".

Кампанията е подкрепена от AVON. През 2018 г. в Димитровград се проведе най-големият благотворителен концерт в страната, който превърна регион Хасково в най-големият дарител в кампанията на AVON за България. Тази година градът събрал най-много средства ще получи допълнително 10 000 лв. от компанията за ремонт на хасковското онкологично отделение.

Целта на организаторите е да популяризират каузата и дадат повече гласност на борбата срещу рака на гърдата. Много често на събитията им идват и дами, засегнати от коварната болест, които получават своевременна подкрепа и насоченост към фондация "Една от 8" на Нана Гладуиш. Всяка година AVON прави дарения на фондацията, за да бъде оказвана психологична подкрепа, консултации с психолог, закупувани и изпращани на засегнатите жени сутиени, тюрбани и други.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?