DGNEWS.EU

Гасиха запалил се тръбопровод в „Неохим”

Гасиха запалил се тръбопровод в „Неохим”
Jun 14
15:09 2019

Запалил се захранващ тръбопровод с азотно-водородна смес в амонячния цех на торовия производител „Неохим” гасиха огнеборците снощи. Инцидентът станал след 19 часа, когато тръбата започнала да изпуска и при излизане на сместа в атмосферата, същата се запалила и започнала да гори факелно.

Дежурните в завода веднага са предприели понижаване на налягането в тръбата. В резултат горенето е било прекратено, без да се наложи прекратяване на производството. Захранването на амонячния цех е било възстановено чрез алтернативен тръбопровод, а авариралият е изолиран и ще бъде ремонтиран. В овладяване на ситуацията са се включили три пожарни автомобила и ведомствен пожарен автомобил на завода, съобщиха от главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". 

Днес в писмо до главния изпълнителен директор на компанията, разпространено и до медиите, кметът на Димитровград Иво Димов заяви, че общината не е била уведомена за инцидента и моли предприятието да се придържа стриктно към Плана за защита при бедствия и аварии и описаните в него мерки.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?