DGNEWS.EU

ОбС-Димитровград разисква 32 докладни на юлското заседание

ОбС-Димитровград разисква 32 докладни на юлското заседание
Jul 18
16:22 2019

Натоварено юлско заседание се очертава за димитровградския Общински съвет на 25-ти идната седмица, преди разпускането му в лятна ваканция. Местните парламентаристи ще разискват по общо 32 докладни записки в дневния ред, утвърден днес на председателски съвет. Правилникът обаче допуска и внасянето на извънредни.

Точките са от различно естество – от побратимяване на Димитровград с Цариброд заради смяната на името на сръбския град и приемане на План за защита при бедствия и аварии, до продажба на общински имоти и обезщетяване на собственик от с. Голямо Асеново с 3,4 декара земя от общинския поземлен фонд.

В проекта за дневен ред фигурират и докладни за даване на съгласие за авансово плащане по проектите за патронажната грижа и за подобряване качеството на атмосферния въздух чрез издаване на запис на заповед от кмета за сумата от 818 000 лв. за двата проекта.

ОбС ще одобрява съществуването на паралелки с ученици под минималния брой в димитровградските училища за учебната 2019/2020 година и Годишен план за ползване на дървесина през 2019 г., както и ценоразпис за продажба на дървесината, добита от общински горски територии.

Местните парламентаристи ще прехвърлят новия зеленчуков пазар за управление от общинското предприятие „СПИОПТ” и ще обявяват повторни процедури за отдаване под наем на водоеми в Меричлери, Странско и Скобелево. Сред точките фигурира и приемане на Наредба за реда и условията за отглеждане на селскостопански животни на територията на община Димитровград.

Освен тях общинските съветници ще решават за удостояване на д-р Недялко Желев с отличието „Почетен гражданин на Димитровград”, а на НЧ „Н. Й. Вапцаров - 1895” с „Почетен знак на Община Димитровград”. В проекто-дневния ред фигурират и други теми.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще посрещнете Новата 2020 година?