DGNEWS.EU

33 класа с ученици под минимума наесен в Димитровградско

33 класа с ученици под минимума наесен в Димитровградско
Jul 19
12:45 2019

Общо 33 паралелки с ученици под необходимия минимум ще имат наесен училищата в община Димитровград. Утвърждаването на маломерните класове за учебната 2019/2020 година ще бъде гласувано от общинския съвет на 25 юли. Предложението за сформирането идва от директорите на учебните заведения и е подкрепено от РУО – Хасково.

По 7 маломерни паралелки ще имат основните училища в селата Радиево и Крепост. Шест класа с по-малко ученици ще има школото в с. Ябълково. По 4 маломерни паралелки ще имат ОУ „Васил Левски” в Димитровград и училището в Меричлери. Три паралелки с малък брой ще имат три гимназиални класа в СУ „Л. Каравелов”, а две ще има училището в квартал „Черноконево”.

Директорите на посочените училища не са заявили необходимост от допълнителни средства от бюджета на община Димитровград за издръжка на паралелките, извън средствата по Единните разходни стандарти за издръжка на учениците. Финансирането на маломерните паралелки ще се извършва в рамките на делегирания бюджет на посочените училища.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?