DGNEWS.EU

„PL Project” откри официално новата си база и офис в Димитровград

„PL Project” откри официално новата си база и офис в Димитровград
Jul 27
13:19 2019

Новата си база и офис в Димитровград откри официално фирма „PL Project”, специализирана в инженерингова и развойна дейност. Тържеството започна с водосвет за здраве и благополучие на компанията и нейните служители, инженери и IT-специалисти. В словото си отец Йордан пожела на основателите на „PL Project” – Любомир Борисов и Пламен Цонев - дълголетие, да дават добрия пример и когато се трудят да разсъждават, че хранят и други семейства, които разчитат на тях, на техния разум и на тяхната воля за действие. След това той освети цялата сграда, работните места и технологичното оборудване и машини на фирмата.  

Церемонията уважиха много гости и приятели на предприемачите. На откриването присъстваха и служители на големия производител на дамски чанти - димитровградската фабрика „Пролет”, в която е поставено началото на „PL Project” като инженеринговото звено преди години. Благодарение на създадените в него поточни линии, роботизирани системи и машини, „Пролет” се превърна в едно от най-модерните предприятия в кожено-галантерийната промишленост в Европа. В резултат на големия интерес към новите технологични решения в кожарската индустрия, през 2016 г. звеното се трансформира в отделна фирма, която пое изцяло инженеринговата и развойна дейност на димитровградската фабрика „Пролет”. Впоследствие „PL Project” започна да продава своите машини на българския и световния пазар.

„Пробивът ни на международните пазари настъпи през февруари тази година, след посещението ни на световното изложение „Simac Tanning Tech” в Милано. Вследствие на големия интерес към нашите иновативни решения за кожено-галантерийната и кожарска индустрия, рязко се сдобихме с дистрибутори в Европа, САЩ, Индия и Китай. В момента вече изнасяме машини за водещи световни производители и разработваме специални проекти за тях – машини, с които да подменят изцяло производственото си оборудване”, сподели на откриването инж. Любомир Борисов.

В момента инженеринговата фирма има 4 световни патента, а в нея работят 25 високо квалифицирани специалисти. „При нас не всички са с инженерно образование, но всички са хора с идеи. Успяваме да създадем креативна среда и дори и хората, които се държаха по-скромно в началото, в момента дават разкошни идеи. Това успява да вдъхнови и нас с Пламен като ръководители на това предприятие. Дава ни голяма удовлетвореност, страхотна надежда за бъдещето и увереността, че за да правиш нещо ти трябва само желание. Да търсиш начина, а не причината”, допълни още Борисов.

След официалната церемония, откриването продължи с коктейл в новооткритата база и офис на компанията, намираща се в индустриалната зона между Димитровград и кв. „Марийно”. Сред гостите уважили събитието бяха директорът на ПМГ „Ив. Вазов” Илияна Славова и общинския съветник Славейко Иванов.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?