DGNEWS.EU

Иван Евлогиев влиза в битка за кметския стол като независим кандидат

Иван Евлогиев влиза в битка за кметския стол като независим кандидат
Снимки: фейсбук
Aug 09
13:49 2019

Известният бизнесмен от началото на прехода Иван Евлогиев ще се кандидатира за кмет на община Димитровград. За намерението си той съобщи лично чрез фейсбук профила си. В публикацията той посочва „Август не е най подходящият месец за "революционен" патос, но винаги съм се борил срещу страха и зависимостите и това допълнително ме мотивира да взема своето решение да се кандидатирам за кмет на Димитровград”. Постът му завършва с думите, че и „най-смелият човек е този, който може да преодолее собственият си страх. А зависимостите....те изчезват заедно с причините които са ги породили!”.

Пред dgnews.eu Иван Евлогиев коментира, че кандидатурата му ще е независима, подкрепена от партии, коалиции и движения. Той е известен като създател на „Компакт холдинг” и първите частни вестници в Димитровград и Хасково в първите години на прехода. Докато през 90-те години развиваше мащабната си икономическа и търговска дейност у нас и по света, бизнесменът щедро подкрепяше спорта и културата в града. Името му се свързва още с приватизацията с Международната банка за инвестиции и развитие и заведеното срещу него дело за фалита на банката, по което бе оправдан.

Това е втората кандидатура след очакваната номинация на ГЕРБ на настоящия градоначалник Иво Димов за трети мандат. До началото на предизборната кампания има още месец, в който се очаква да се появят и други кандидати. Все пак за сигурни претенденти за кметския пост на местните избори на 27 октомври може да се говори едва след официалната регистрация на кандидатите.

2 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?