DGNEWS.EU

Още 4 партии, 2 коалиции и един ИК регистрирани за изборите в Димитровград

Още 4 партии, 2 коалиции и един ИК регистрирани за изборите в Димитровград
Sep 13
16:21 2019

Четири партии, две коалиции и един инициативен комитет са регистрирани към момента от Общинската избирателна комисия за участие в местните избори на 27 октомври в община Димитровград.

ППВОЛЯ” ще издига кандидат за кмет на община и ще участва в изборите за общински съветници и за кметове на кметства в 12-те села, които пряко ще избират управници - с. Брод, с. Горски извор, с. Добрич, с. Злато поле, с. Каснаково, с. Крепост, гр. Меричлери, с. Радиево, с. Скобелево, с. Странско, с. Черногорово и с. Ябълково.

ДПС и „ВМРО-Българско национални движение” са се регистрирали само за участие в изборите за общински съветници.

ПП „Възраждане” ще участва в изборите за общински съветници и за кмет на кметство в град Меричлери.

Регистрираните за изборите коалиции са: „БСП за България” и „Движение ЗАЕДНО за промяна”, в която влизат „Българска Социалдемокрация-Евролевица”; „Родолюбие 2000”; „Европейска сигурност и интеграция”; „ВОЛТ”. Те ще участват в изборите за кмет на община, за общински съветници и кметове на 12-те малки населени места.

ОИК- Димитровград е регистрирала и един Инициативен комитет за издигане кандидатурата на Андон Ников Андонов за независим кандидат за кмет на с.Каснаково. В състава на ИК са Николай Георгиев, Иванка Хубенова и Тодор Проданов, видно от решението на регистрацията му.

Припомняме, че преди дни ГЕРБ също се регистрира за участие в местните избори на 27 октомври за кмет на община, за съветници и са селски управници.

Регистрацията на партии, коалиции, местни коалиции и инициативни комитети за участие в изборите продължава до 17.00 часа на 16 септември.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще посрещнете Новата 2020 година?