DGNEWS.EU

Иво Димов: Добрата инфраструктура е важна за кварталите на Димитровград

Иво Димов: Добрата инфраструктура е важна за кварталите на Димитровград
Oct 10
13:39 2019

„Хората от кварталите са ми еднакво важни и по нищо не ги различавам от хората от центъра на  Димитровград. Затова искам ,вие да живеете в една по-добра среда, каза  кандидатът за кмет на Димитровград  Иво Димов на среща със  жителите на квартал „Черноконево“, на която присъстваха кандидатите за общински съветници  на ПП ГЕРБ д-р  Вълчо Митрушев, д-р Катя Тумбалова, Митю Вълчев, Кирчо Кирев и още кандидати от листата за общински съвет на ГЕРБ.

„През изтеклия мандат успяхме да ремонтираме ОУ „Св.Свети Кирил и Методий“, читалището и да създадем една модерна детска площадка, но най-важното, което обещах и изпълних е ремонта на пътя Димитровград-Черноконево“, посочи Иво Димов и допълни ,че  добрата  инфраструктура създава условия за бърза комуникация, развиване на бизнес и ежедневно пътуване.

Иво Димов съобщи ,че до дни ще бъде открит рехабилитирания  на път III-663 Чирпан-Симеоновград. Предстои цялостен ремонт на моста над река Марица, който ще струва над два милиона лева и вече е възложен на най-добрите специалисти да разработят техническия проект. По норвежка програма ще започне подмяна на уличното осветление, с което ще се спетят близо 40 процента от разходите ,които сега месечно са 60 хиляди лева.

„Искам по-бързо да бъдат осъществени проектите , които сме заложили , но бюджетът на общината е недостатъчен. През последните два мандата общината не е повишавала местните данъци и такси. Затова с моя екип  от специалисти залагаме на проекти и програми -наши и европейски ,откъдето да осигурим финансов ресурс“,обясни Иво Димов.

Кандидатът за общински съветник д-р  Катя Тумбалова обясни , че за екипа на Иво Димов е изключително важна грижата за здравето на хората от отдалечените квартали. Затова те ще бъдат обслужвани и консултирани на място от специалисти със специален автомобил за отдалечена диагностика, който е най-новата придобивка на общината по проект „Смарт-Мед“ .

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?