DGNEWS.EU

Образованието на Димитровград ще е приоритет в третия мандат на Иво Димов

Образованието на Димитровград ще е приоритет в третия мандат на Иво Димов
Oct 11
11:00 2019

Кандидатът за кмет в Димитровград Иво Димов се срещна с учители  по покана на Регионалния синдикат Образование към КТ „Подкрепа„. Председателят на синдиката Иванка Янчева, която представлява 300 педагози, благодари на Иво Димов за ползотворната работа през изтеклия мандат и подчерта, че сключеният между общината, работодателите и синдикатите КТД дава допълнителни придобивки за учителите в община Димитровград. Иво Димов разказа как при откриването на новата учебна година е установил, че първокласниците са повече в сравнение с предходни години и си е дал сметка, че тези деца са родени през 2011 година – първата година от неговия мандат, което означава, че младите семейства остават в Димитровград.

“Затова всичките усилия на екипа ми са насочени към образованието което, ще бъде един от приритетите ни през следващия мандат. Реално изпълнените ангажименти към сектора са в добре развитата образователна инфраструктура. Вложени са над  6 милиона лева за дворовете в най-големите училища в Димитровград, обхващащи 74 процента от учениците. Шест големи училища са основно обновени  извършени са вътрешни ремонти, посторени са игрища за тенис, волейбол, баскетбол, футбол и лекоатлетическа писта. Средствата са осигурени от Оперативната програма „Региони в растеж“. Възстановена е уникалната релефна карта на СУ „Любен Каравелов“, а в двора на Езикава гимназия е оформен мини парк. Във всяко от шестте училища създадохме достъпна среда за придвижване на деца в неравностойно положение“, отчете свършеното през четирите години Иво Димов.

В момента се извършват ремонти за енергийна ефективност на ПГ „Проф.д-р Асен Златаров“ и на детската градина в село Ябълково. Основно ще се обновят Културен дом „Химик“ и ОДТ „Апостол Карамитев“.

През тази година за първи път средната брутна учителска заплата изпревари средната за страната като в нашата община тя е една от най-високите.

„Има още какво да се върши в образователната сфера и предстои  многа работа през следващите четири години. Имаме идеи с моя екип да кандидатстваме по наши и европейски програми, откъдето да набавим финансов ресурс. Уважавам учителската професия. Моята майка също е учителка, възпитан от нея да почитам вашия труд. Затова няма да обещавам, а ще действам, да се случат всички идеи, за се издигне на необходимато ниво учителската професия, децата да идват с удоволствие в училище, а техните родители да бъдат доволни от нивото на образованието в Димитровград“, сподели на срещата Димов.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?