DGNEWS.EU

Радан Кънев: В лицето на Катя Панева, Димитровград ще има социален и отговорен кмет

Радан Кънев: В лицето на Катя Панева, Димитровград ще има социален и отговорен кмет
Oct 11
19:28 2019

Евродепутатът Радан Кънев заяви безрезервната си подкрепа към кандидата за кмет на община Димитровград Катя Панева и водената от нея съветническа листа на „Демократична България – обединение”. Днес той посети Димитровград и заедно с кандидатите на коалицията се срещна със земеделски производители на зеленчуковия пазар в града.

„Местните избори са особено мажоритарни. В тях малко се гласува за партийната бюлетина, а много за личност, на която хората имат доверие. Искрено вярвам в Катя Панева и това, че с № 66 тя ще стигне до балотаж. Време е една жена и майка на три деца, с присъщата й загриженост и отговорност да поеме в ръцете си управлението на Димитровград. Пожелавам й успех, за да има общината 4 много по-добри години и развитие на истински център на икономиката и на гражданското общество. Тъжно и недопустимо е да се примиряваме с това обезлюдяване и западане на градовете ни”, коментира Радан Кънев.

Евродепутатът определи Катя Панева като изключително загрижен човек, заради което се ползва и с доверието на хората. Като пример за това кандидатите на коалицията изтъкнаха е факта, че с нейно съдействие над 60 семейства от общината са били подпомогнати от фонд „Ин витро”, а родените бебета са вече 12.    

 „Катя винаги има усет за непосредствените проблеми - в социалната сфера, в здравеопазването, в малкия бизнес. Сигурен съм, че ще имате една община много по отворена и загрижена към хората в нужда. Знам, че тя ще работи 24 часа 7 дни в седмицата и ще помага, където е необходимо - в конкретен случай, семейство, квартал, улица, село. Като кмет тя ще даде много повече въздух на малкия бизнес, на земеделските производители и на търговците, да се развиват без политически натиск. Важно е младите хора и семействата да усещат, че са свободни, че са насърчени от местната власт да развиват града си”, допълни Радан Кънев.   

Катя Панева благодари за топлите думи, заявявайки че ще отстоява  демократични принципи и идеи, с които да промени община Димитровград. „Убедени сме, че нашата община може много повече да се развива. Не само Димитровград като един европейски град, и селата в общината, които за жалост са забравени в последните години. Гарантирам, че оттук нататък малките населени места в община Димитровград ще получават нужното, което заслужават”.   

Пред медиите Радан Кънев каза още, че като председател на „Демократи за силна България” много е разчитал на нея. „Катя продължава да е в националното ръководство на партията и е много силен представител на средно големите градове от страната, което е голяма рядкост. Ние имаме голямо доверие в нея. Доверие, което произтича от доверието на димитровградчани, засвидетелствано ни и на европейските избори, за което им благодаря”, допълни евродепутатът.  

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

1 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?