DGNEWS.EU

Институциите и общините в Хасковско докладваха готовността си за зимата

Институциите и общините в Хасковско докладваха готовността си за зимата
Nov 05
17:33 2019

Институциите и общините в област Хасково докладваха днес готовността им за предстоящия зимен сезон пред изпълняващия длъжността Областен управител на Хасково д-р Стефка Здравкова. На заседанието на Областната комисия бяха коментирани превантивните мерки за осигуряване на нормалното функциониране на инфраструктурата, снабдяването и услугите за зимен сезон 2019-2020 година.

Всички общини от област Хасково докладваха, че са готови за предстоящия зимен сезон. Вече са подписани и споразумителни протоколи с Областното пътно управление - Хасково за съвместно финансиране на поддържането на републиканските пътища в чертите на градовете Хасково, Димитровград, Харманли, Симеоновград, Свиленград, Любимец, Тополовград и Ивайловград.

За предстоящия зимен сезон за почистване на републиканската пътна мрежа са необходими 12 530 тона пясък, 5 100 тона сол и 22 тона калциев двухлорид. Към момента са осигурени около 60% от тези количества.

За почистването на АМ “Марица“ са нужни 100 тона калциев двухлорид и 1000 тона сол. 70% от необходимата сол вече е налична, както и 47% от химическия продукт за почистване на магистралата.

За първокласните, второкласните и третокласните републикански пътища са предвидени 126 машини, за АМ “Марица“ броят им е 34. В ход е организация за осигуряване на 13 комбинирани машини, които ще са основно за почистване на пътните възли и определени участъци от магистралата, докладва директорът на ОПУ инж.Радостин Ламбрев. ОД на МВР Хасково, КАТ, РУО на МОН, болниците, военното формирование, електроснабдителното и водоснабдителното дружество също докладваха готовност за посрещане на зимата.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?